2022-01-07 08:10:18• hírek • Bede Emőke / Agerpres

Idén már biztosan nem sújtják többletadóval a régi autókat

Képünk illusztráció. Forrás: Szatmár.ro archívum
Képünk illusztráció. Forrás: Szatmár.ro archívum

Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter csütörtökön úgy nyilatkozott, ebben az évben nem vezetnek be kiegészítő adót a régi autókra vonatkozóan.

A szaktárca vezetője elmondta, mivel a kormány döntésének megfelelően az idei évben nem vezetnek be olyan adókat, mellyel a régi autók vásárlását lehetne visszaszorítani, ezért már hetek óta azon dolgoznak, hogy a Roncsautó-programot hatékonyabbá tegyék, ezzel is új autó vásárlására ösztönözve a lakosságot. Annak a lehetőségét azonban, hogy 2023-ban megadóztatják az öreg gépjárműveket, Tánczos nem zárta ki.


A romániai gépkocsipark felújítását célzó program 2022-2024-es változatát egyébként a napokban véglegesítik, és jövő héten ismertetik a részleteket.


Tavaly április 26-án indult el a Roncsautó- és a Roncsautó Plusz program mind a magán-, mind a jogi személyek számára. A program klasszikus változatában megszerezhető voucherek értékét 2021-ben a korábbi 6500 lejről 7500 lejre emelték, ugyanakkor az ökobónusz a hibridautók esetében 2500 lejről 3000 lejre, a kilométerenként 96 grammnál kevesebb szén-dioxidot kibocsátó autók esetében pedig 1000 lejről 1500 lejre nőtt. A Roncsautó Plusz programban a százszázalékosan elektromos meghajtású járművek beszerzését 10 ezer euróval, a hibridek vásárlását pedig 4500 euróval támogatták tavaly.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: